Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/customers/bergsteinbuitengewoon.nl/362040/www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 644

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/customers/bergsteinbuitengewoon.nl/362040/www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 661
Omgeving
Impressie omgeving
Schaduw afbeelding

Omgeving

Een beeldbepalend landschapselement voor Bergstein is de houtwal met enkele monumentale bomen. Dit typeert bovendien de landelijke uitstraling van Tuk, een dorp dat is ontstaan op een dekzandrug.

De glooiende hellingen lopen door tot in de verre omtrek. Geen wonder dat de circa 1650 inwoners van Tuk trots zijn op de rust en ruimte die hun dorp te bieden heeft. Maar rust en ruimte is niet het enige dat u kunt verwachten.

Grotere steden om de hoek
De vestingstad Steenwijk ligt om de hoek (de kerk is zelfs al te zien vanaf Bergstein) en daar zijn alle denkbare voorzieningen te vinden. In de wijdere omgeving liggen plaatsen als Meppel, Wolvega en Heerenveen, waar u naar hartelust kunt winkelen. Het pittoreske Giethoorn is te vinden op enkele kilometers afstand van Bergstein.

Vanuit Bergstein zit u binnen een paar minuten op de A-32 (Meppel-Leeuwarden) en als u liever per spoor reist kunt u opstappen in Steenwijk. Vanuit het landelijke wonen reist u dus gemakkelijk naar de steden in de omgeving.