Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/customers/bergsteinbuitengewoon.nl/362040/www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 644

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/www/customers/bergsteinbuitengewoon.nl/362040/www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 661
NIEUWSBRIEF 10 – Oktober 2015
22 oktober 2015

NIEUWSBRIEF 10 – Oktober 2015

In deze Nieuwsbrief Bergstein berichten wij u over de voortgang verkoop, nieuwe ontwikkelingen en realisatie van speelvoorzieningen in deze wijk.

Voortgang verkoop vrije kavels
In juli 2014 zijn we gestart met de verkoop van kavels aan particulieren zodat zij zelf daarop in eigen beheer of via een aannemer een vrijstaande woning kunnen realiseren. De verkoop daarvan loopt voorspoedig, een groot deel van de kavels is verkocht en enkele woningen zijn al klaar. Nog 16 kavels zijn te koop. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de verkopende makelaars De Boer + Ten Hoeve en Het Makelaarshuis.

Voortgang verkoop projectmatige woningen
In 2015 zijn voor het eerst sinds 2013 weer een aantal twee-onder-een-kapwoningen verkocht. Tweemaal een Porfier en éénmaal een (rietgedekte) Morene. De Porfier is op dit moment in aanbouw, terwijl de Morene in principe vanaf januari 2016 gebouwd gaat worden. Deze woningen worden aan beide zijden van de reeds gebouwde twee-onder-een-kapwoning gerealiseerd.

Ontwikkelingen fase 2 en 3
WVG Ontwikkeling (voorheen Woonconcept Vastgoed) heeft een gedeelte van fase 2 in herontwikkeling genomen, tezamen met rijwoningen in fase 3. Door de tegenvallende verkoop van de woningen in fase 2 heeft WVG moeten besluiten een gedeelte van de vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen te schrappen en daarvoor rijwoningen in de plaats te realiseren. Welstand heeft het ontwerp beoordeeld en grotendeels akkoord bevonden. Het college van B&W heeft toestemming gegeven om af te wijken van het oorspronkelijke programma. Wel heeft zij gevraagd een informatieavond te organiseren om u verder te informeren. Uiteraard zullen wij dit doen en wel op 9 november a.s.. U bent van harte welkom in Fletcher Hotel-Restaurant Steenwijk vanaf 19.30uur.

Realisatie speelvoorziening
De ontwikkelcombinatie heeft, omdat een groot deel van de woningen inmiddels is gerealiseerd en bewoond en ook na vragen van buurtbewoners, gemeend binnenkort op 1 plek in de wijk een aantal speeltoestellen te plaatsen. Na inventarisatie door de gemeente Steenwijkerland van de leeftijd van de kinderen in de buurt is er voor gekozen de toestellen met name te richten op kinderen van 4 tot 8 jaar. Wij hebben vervolgens 2 landelijk werkende leveranciers gevraagd om met 2 voorstellen te komen op deze locatie, waarbij de leeftijdscategorie een randvoorwaarde was en daarnaast hebben we aangegeven de voorkeur te hebben voor houten speeltoestellen, aangezien deze het best in Bergstein passen. Zo hebben wij inmiddels 4 varianten ontvangen die wij graag aan de kinderen in de buurt voorleggen. In overleg met de Gemeente Steenwijkerland hebben we er voor gekozen om dit digitaal te doen. Op onze website www.bergsteinbuitengewoon.nl waar u de digitale versie van deze nieuwsbrief kunt vinden,hebben wij daarom het ontwerp van 4 varianten in PDF geplaatst die u thuis met uw kinderen op uw gemak kunt bekijken:

Kompan Optie 1 tekening, Kompan Optie 1 sfeerimpressie
Kompan Optie 2 tekening, Kompan Optie 2 sfeerimpressie

Eibe optie 1
Eibe optie 2

Wij houden bij de definitieve keuze rekening met uw voorkeur, waarbij we alleen de voorkeuren meenemen van bewoners van de wijk in de leeftijd t/m 12 jaar(die dit jaar 12 jaar worden/zijn geworden). U kunt namens uw kind(eren) per mail reageren naar info@roosdomtijhuis.nl tot en met 31 oktober 2015. In de mail graag aangeven:
– Onderwerp: Voorkeur speelvoorziening plan Bergstein
– Voornaam van uw kind
– Achternaam
– Geboortejaar
– Straat, huisnummer, postcode
– Voorkeur Kompan 1, Kompan 2, Eibe 1, Eibe 2. Er kan alleen gekozen worden uit de 4 uitgewerkte opties. Het is niet mogelijk een combinatie van de toestellen uit meerdere opties te maken.
Vervolgens bepalen wij uiterlijk 9 november 2015 welke optie de meeste voorkeur heeft waarna wij iedereen die een voorkeur heeft aangegeven per mail zullen informeren over de gemaakte keuze en wanneer ongeveer de levering en plaatsing van de toestellen zal zijn.

Verlichting
De ontwikkelcombinatie heeft afgelopen week enkele lichtmasten bijgeplaatst om op meer plekken in de wijk verlichting te hebben. Het wachten is nu op het aansluiten van de lichtmasten door Rendo. Wanneer dit gebeurt kunnen wij helaas nog niet melden.

Bouwhek
Van verschillende kanten heeft de ontwikkelcombinatie klachten gekregen m.b.t. het gebruik van het hekwerk voor de bouwweg. Dit hekwerk staat de hele dag open en wordt gebruikt door verkeer wat hier geen gebruik van hoeft cq. mag maken. Controle hierop is moeilijker geworden door de verschillende partijen die aan het bouwen zijn. In overleg met de gemeente is besloten om de afspraken over het gebruik van het hekwerk strenger te maken. Dit betekent dat wij aan alle aannemers zullen vragen het hekwerk alleen te gebruiken als sprake is van de aanvoer van groot bouwmateriaal of –materieel. Voor de personeelsbusjes betekent dit dat zij straks de reguliere toegang via Tuk moeten gebruiken. Uiteraard is het voor ons onmogelijk om dit elke dag te controleren. Wij spreken de hoop uit dat de (medewerkers van de) aannemers zich hier aan willen houden.

Tot slot
Tot op heden hebben we de nieuwsbrieven op papier bij u (laten) bezorgen. In het vervolg willen we dat per mail/via de website doen. Wilt u op de hoogte blijven dan kunt u dat op onze website www.bergsteinbuitengewoon.nl/contact op het formulier aangeven.